Днес заместник-министър Красимир Ципов се срещна и разговаря с Кристина Финч,

...
Днес заместник-министър Красимир Ципов се срещна и разговаря с Кристина Финч,
Коментари Харесай

МВР прилага наръчник за превенция на антисемитизма

Днес заместник-министър Красимир Ципов се срещна и беседва с  Кристина Финч , началник на отдел в Бюрото на Организацията за сигурност и съдействие в Европа-ОССЕ за демократични институции и права на индивида.

В рамките на разговора беше разисквано практическото приложение за България на наръчника на ОССЕ -  " Разбиране и предварителна защита на антисемитските престъпления от ненавист и отговор на потребностите по повод на сигурността на еврейските общности ". Наръчникът е част от ограниченията в тригодишен план на ОССЕ , за предварителна защита и противопоставяне на антисемитизма като опасност за сигурността.

Заместник-министър Ципов акцентира, че България е толерантна страна и има дългогодишни обичаи, свързани с мирното съвместно битие на разнообразни общности. Всички български институции, и особено Министерство на вътрешните работи , поддържат самодейността за практическо използване на наръчника в България.

Правоохранителните органи са бдителни към всевъзможни прояви на дискриминация и антисемитизъм. Ципов уточни, че взаимоотношението с еврейската общественост при планирането на ограничения за сигурност е на доста положително ниво. Провеждат се и редица образования за повишение на квалификацията на чиновниците за предварителна защита и противопоставяне на закононарушения от ненавист.

България е една от първите държави-членки на Европейски Съюз, която се ангажира в процеса на адаптиране и практическо използване на наръчника, съобщи госпожа Финч. Тя показа, че на основата на резултатите от проучвателната задача на ОССЕ ще бъде направен приспособен справочник, който ще подкрепи активността на правоохранителните органи в България.

По време на диалозите беше изразено и взаимно единодушие за задълбочаване на откритото високо равнище на взаимоотношение сред ОССЕ и Министерство на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР